Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як зареєструватись платником єдиного податку? – роз’яснили у Березанській ДПІ

опубліковано 06 травня 2024 о 10:57

Головний державний інспектор Березанської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Алла Цимбалюк розповіла майбутнім платникам податків, як зареєструватися платником єдиного податку.

Фахівчиня нагадала, що порядок обрання або переходу на спрощену систему оподаткування встановлено нормами Податкового кодексу України. Для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу за місцем податкової адреси заяву. 

Зареєстровані в установленому порядку фізичні особи - підприємці, які до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для першої або другої групи, вважаються платниками єдиного податку з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася державна реєстрація.

У податковій також наголосили на важливості використання електронних сервісів ДПС, таких як Електронний кабінет платника податків та мобільний застосунок «Моя податкова».