Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про реєстраційний номер облікової картки платника податків йшла мова на зустрічах у Баштанській ДПІ

опубліковано 07 травня 2024 о 11:05

Фахівці Баштанської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області під час зустрічей інформують платників податків щодо податкового законодавства, надають роз’яснення та практичну допомогу в разі необхідності.

На черговій зустрічі темою обговорення стало питання щодо оновлення даних картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків або ж відмова від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків через свої релігійні переконання та внесення відмітки до паспорта громадянина України відмітки про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта.

Головна державна інспекторка Наталя Фоміна надала змістовну консультацію та детально повідомила про порядок та спосіб подання документів, необхідних для отримання адміністративної послуги. Податківиця зауважила, що документи повинні бути викладені українською мовою та не містити виправлень. 

Фахівчиня звернула увагу, що документи подаються особисто, надсилаються рекомендованим листом або засобами інформаційно-комунікаційної системи "Електронний кабінет" (розділ "ЕК для громадян"), вхід до якої здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua.

Наталя Фоміна повідомила, що фізична особа подає документи до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання) або до будь-якого контролюючого органу у разі, якщо фізична особа перебуває за межами населеного пункту проживання. Документи подаються особисто.