Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Куди звертатися за отриманням податкової знижки? - підкажуть податківці Казанківщини

опубліковано 30 травня 2024 о 11:24

До працівників Казанківської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області звернулися громадяни з питання щодо отримання податкової знижки.

Фахівці інспекції пояснили, що для отримання податкової знижки необхідно звернутися до територіального органу ДПС за місцем обліку (проживання). 

Для внутрішньо переміщених осіб було зазначено наступне. Якщо внутрішньо переміщена особа за місцем фактичного проживання подала до територіального органу ДПС заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб - платників податків за формою № 5ДР, підтвердивши фактичне місце проживання довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, то декларацію про майновий стан і доходи (далі - Декларація) для отримання податкової знижки вона подає до територіального органу ДПС за місцем фактичного проживання. Якщо такі дії не здійснено, то декларація з метою отримання податкової знижки подається платником податку за адресою (місцезнаходженням) територіального органу ДПС, який переміщено з тимчасово окупованої території. 

Також податківці розповіли громадянам, які документи та у який термін необхідно подати для отримання податкової знижки. Нагадали, що документи можна подати для отримання податкової знижки протягом календарного року, наступного за звітним роком.
Подати декларацію за результатами 2023 року з метою отримання податкової знижки можна до 31 грудня 2024 року.