Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Арбузинські податківці провели черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія»

опубліковано 31 травня 2024 о 09:33

В Арбузинській ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Актуальні питання щодо використання громадянами права на отримання податкової знижки». На запитання платників податків відповідала начальниця ДПІ Алла Василенко.

Під час спілкування з громадянами податківиця розповіла про право громадян на податкову знижку, зокрема отримати таку знижку можуть громадяни, які оплачували за своє навчання, або навчання своїх дітей у вітчизняних навчальних закладах, сплачували відсотки за користування іпотечним кредитом чи здійснювали інші витрати, передбачені Податковим кодексом України. 

Фахівчиня акцентувала увагу, що нарахування податкової знижки можливе за умови отримання фізичною особою заробітної плати та сплати податку з доходів фізичних осіб.

Крім цього, Алла Василенко зауважила, що податкова знижка надається у поточному році за наслідками звітного попереднього календарного року. Зазначила, що для використання права на податкову знижку до 31 грудня 2024 року платнику податків необхідно заповнити декларацію про майновий стан і доходи та надіслати її до податкової служби. Таку декларацію можна направити в електронному вигляді за допомогою електронного сервісу «Декларація про майновий стан і доходи» на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті платника податків (https://cabinet.tax.gov.ua/). 

У ході спілкування виникали питання щодо оподаткування паїв, отримання пільг зі сплати податків, проведення звірок щодо об’єктів оподаткування тощо. На усі поставлені питання під час «гарячої лінії»  надано змістовні роз’яснення.