Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про земельний податок йшла мова на зустрічі у Березанській ДПІ

опубліковано 31 травня 2024 о 09:36

Заступниця начальника Березанської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Лілія Редька надала роз’яснення щодо сплати земельного податку у 2024 році.

Податківиця зазначила, що земельний податок у 2024 році сплачують власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та постійні землекористувачі – фізичні особи. Зауважила, що органи місцевого самоврядування самостійно встановлюють ставки плати за землю на відповідній території. Усі прийняті рішення є у вільному доступі на сайтах територіальних громад. 

Разом з тим, від сплати земельного податку звільняються на період дії єдиного податку четвертої групи, власники земельних ділянок, земельних часток(паїв) та землекористувачі за умови передачі земельних та земельних часток (паїв) в оренду платнику єдиного податку четвертої групи.

Лілія Редька розповіла платникам і про інші пільги щодо сплати земельного податку для фізичних осіб. Відмітила, що пільги починають застосовуватися до обраних земельних ділянок з базового податкового (звітного) періоду, в якому подано таку заяву. Якщо право на пільгу у платника виникає протягом року, то платник звільняється від сплати податку починаючи з місяця, що настає за місяцем, у якому виникло це право. 

Також наголошено, що фізичні особи сплачують земельний податок протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.