Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Нарахування та сплату земельного податку та мінімального податкового зобов’язання обговорили в Єланецькій ДПІ

опубліковано 11 червня 2024 о 16:40

Начальницею Єланецької ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Світланою Ярмощук проведено зустріч зі старостою Малоукраїнського старостинського округу Іванною Васильченко, землевпорядниками Маложенівського старостинського округу Віктором Левковим та Нововасилівського старостинського округу Ганною Гонтарук, на якій обговорювалось питання нарахування та сплати у 2024 році громадянами земельного податку та мінімального податкового зобов’язання (далі – МПЗ).

Очільниця податкової інспекції зазначила, що МПЗ визначається за період користування/володіння земельною ділянкою, який припадає на відповідний податковий рік. Також відмітила, що податок на землю, мінімальне податкове зобов’язання податкова служба нараховує та направляє платникам до 01 липня податкові повідомлення-рішення. У свою чергу сплатити нараховані суми потрібно протягом 60 днів з дня отримання такого повідомлення-рішення.

У разі виявлення неточностей чи розбіжностей у визначеному МПЗ платник має право звернутись до контролюючого органу для звірки даних, використаних для розрахунку, з обов’язковим наданням підтверджуючих документів на право власності земельної ділянки. 

Крім цього податківиця звернула увагу присутніх, що платники податків для отримання необхідної податкової інформації можуть скористатись сервісом ДПС «Електронний кабінет платника податків» та застосунком «Моя податкова».