Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустрічі з платниками – щоденний формат роботи фахівців Миколаївської ДПІ

опубліковано 18 червня 2024 о 15:18

У Миколаївській ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області постійно проводяться зустрічі з платниками податків в рамках інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо популяризації користування Електронним кабінетом платника податків (далі – Електронний кабінет) та новим мобільним застосунком «Моя податкова», а також з питання щодо порядку отримання витягу з реєстру платників єдиного податку .

Одна з таких зустрічей, що відбулась нещодавно у приміщенні податкової інспекції, пройшла у форматі тренінгу щодо роботи в Електронному кабінеті. Цей сервіс поєднує у собі чимало можливостей, зокрема, сплату податків, подання звітності, заяв, декларацій в режимі онлайн, перевірку документів щодо допущених помилок тощо.

Платникам наглядно продемонстровано, як за допомогою електронних ключів здійснити вхід до Електронного кабінету та які можливості надає даний сервіс. В ході зустрічі роз’яснено, що за допомогою Електронного кабінету всі послуги можна отримувати цілодобово в режимі онлайн. Відтак, можна сформувати на надіслати до органів ДПС електронні документи, у тому числі податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків. 

Фахівці ДПІ постійно допомагають платникам розібратися з вимогами податкового законодавства. Зокрема під час чергової зустрічі детально розглянуто питання щодо порядку отримання витягу з реєстру платників єдиного податку. Так, за бажанням зареєстрований платник  єдиного податку може безоплатно у контролюючому органі за місцем податкової адреси отримати (у тому числі в електронному вигляді) витяг з реєстру платників єдиного податку. 

На завершення спілкування, податківці пропонують платникам приєднатись до користувачів нового мобільного застосунку «Моя податкова». Цей застосунок можна завантажити на ґаджети, він є простим і зручним інструментом для отримання громадянами послуг податкової служби, а також сплати податків з використанням платіжних систем.

Детально про електронні сервіси – за покликаннями: http://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/, http://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/e-kabinet/.

З новинами податкового законодавства можна оперативно ознайомитись, підписавшись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Миколаївській області: http://www.facebook.com/tax.mykolaiv/.