Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Конструктивна співпраця податківців та представників ЗМІ – вчасно поінформовані платники та сплачені податки!

опубліковано 18 червня 2024 о 15:33

Днями начальниця Снігурівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Наталія Дребот зустрілася з головним редактором місцевої газети «Вісті Снігурівщини» Ігорем Новіковим .

Тема обговорення – відновлення інформаційного простору для платників податків Снігурівщини в умовах воєнного часу.

Під час зустрічі Наталія Дребот зауважила, що ще у травні 2023 року набрав чинності Закон України  від 11 квітня 2023 року № 3050-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно», яким врегульовано питання нарахування і сплати земельного податку та податку на нерухоме майно, а також механізм надання пільг платникам зі сплати місцевих податків та зборів, що особливо має актуальний характер для платників Снігурівщини, земельні ділянки яких в більшості визнано непридатними для використання у зв’язку з потенційною загрозою їх забруднення вибухонебезпечними предметами. Вимоги вказаного Закону – це сьогодення платників у їх господарській діяльності. 

Увага керівниці податкової інспекції була акцентована на змінах у заповненні реквізитів призначення платежу при сплаті податків до бюджетів усіх рівнів, розрахунку мінімального податкового зобов’язання, а також на нововведеннях щодо правил оподаткування господарської діяльності ізичних осіб-підприємців та юридичних осіб. І це ще не увесь перелік змін, який потребує інформаційного висвітлення для платників податків.

З огляду на вищевикладене, Наталія Дребот запропонувала Ігорю Новікову сприяти у поширенні інформації серед мешканців територіальних громад щодо змін та нововведень податкового законодавства сторінках газети як у паперовому вигляді, так і в інтернет-виданні.

Зустріч відбулася у форматі конструктивного діалогу, на завершення якого узгоджено домовленість щодо подальшого висвітлення на сторінках місцевої газети «Вісті Снігурівщини» у форматі «Запитання - Відповідь» найбільш актуальних питань з податкового законодавства.

Сьогодні ми активно працюємо над стимулюванням добровільного дотримання платниками податків законодавства, сплати оптимального розміру податків, адже мета податкового комплексу дій – виявлення, оцінка та мінімізація настання негативних податкових наслідків, визначення можливості зниження податкових ризиків підприємств. Це потрібно усім сторонам діалогу, оскільки така постановка питання забезпечує економічний розвиток громад та держави в цілому, - наголосила Наталія Дребот.

Податківиця зауважила, що спілкуватися з податковою службою та отримувати більше необхідної податкової інформації можна дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX», сторінок у мережі Facebook – www.facebook.com/TaxUkraine (сторінка ДПС України) та www.facebook.com/tax.mykolaiv (сторінка ГУ ДПС у Миколаївській області).