Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Арбузинській ДПІ платникам проводять звірку щодо нарахування земельного податку 

опубліковано 27 червня 2024 о 08:36

Платники земельного податку активно звертаються з письмовою заявою до Арбузинської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області для проведення звірки даних щодо нарахування плати за землю, а саме, розміру площ та кількості земельних ділянок, що перебувають у власності платника податку; права на користування пільгою зі сплати податку; розміру ставки земельного податку; нарахованої суми плати за землю.

Для проведення звірки платникам необхідно мати при собі оригінали документів, що підтверджують право на землю, на користування пільгами тощо.

Фахівці інспекції зазначили, що у разі виявлення розбіжностей між даними контролюючого органу та даними, підтвердженими платником плати за землю на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема документів на право власності, користування пільгою, а також у разі зміни розміру ставки плати за землю, контролюючий орган за місцем знаходження кожної із земельних ділянок проводить протягом десяти робочих днів перерахунок суми податку і надсилає йому нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).

Крім того, громадяни, які мають підстави для отримання пільг щодо сплати земельного податку, подають до податкової інспекції документи, що посвідчують їх право на пільгу. Так, якщо фізична особа, що має право на пільгу, станом на 1 січня поточного року та має у власності декілька земельних ділянок одного виду використання, площа яких перевищує межі граничних норм, то така особа до 1 травня поточного року подає письмову заяву у довільній формі до контролюючого органу за місцем знаходження будь-якої земельної ділянки про самостійне обрання/зміну земельних ділянок для застосування пільги. 

Податківці наголосили, що законодавством передбачено звільнення від сплати земельного податку певних категорій осіб та ознайомили присутніх з переліком цих категорій.