Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання наповнення місцевих бюджетів обговорювалися на зустрічі з представниками старостинських округів Снігурівщини

опубліковано 01 липня 2024 о 16:31

За участі начальниці Снігурівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Наталії Дребот відбулася робоча зустріч з представниками Калинівського, Кобзарцівського, Афанасівського, Василівського та Павлівського старостинських округів Снігурівської територіальної громади.

У ході зустрічі відбувся діалог з питань сплати майнових податків, мінімального податкового зобов'язання, зміни місцезнаходження платника, а також погашення податкового боргу.

Як зазначила податківиця, якщо у власності фізичної особи перебувають об’єкти нерухомості, що підлягають оподаткуванню, а податкове повідомлення-рішення не отримано, необхідно звернутися до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем реєстрації) з письмовою заявою та правовстановлюючими документами для нарахування та сплати податку. 

Звернула увагу, що фізичні особи з використанням кваліфікованого електронного підпису мають можливість переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо сум нарахованих їм податкових зобов'язань з податку на майно, в меню «EK для громадян» приватної частини Електронного кабінету платника податків, вхід до якого здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС та мобільний застосунок «Моя податкова».

Також керівниця податкової інспекції нагадала про необхідність застосування ФОП II-IV гpyп реєстраторів розрахункових операцій (програмних реєстраторів розрахункових операцій) та розміри штрафів за порушення законодавства при здійсненні готівкових розрахунків. Крім цього, розповіла про можливість громадян до 31 грудня 2024 року скористатися правом на податкову знижку за результатами 2023 року.

Поряд з цим, на зустрічі обговорювалися питання забезпечення наповнення бюджету громади, вжиття заходів щодо погашення громадянами, які проживають на території територіальної громади, боргів з майнових податків, важливості легалізації трудових відносин, як для найманих працівників так i для бюджету.