Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронна звітність – зручний і ефективний безконтактний метод звітування

опубліковано 29 червня 2021 о 09:37

Впровадження нових механізмів звітування платників податків шляхом подання податкової звітності засобами електронного зв'язку залишається для органів ДПС одним із важливих напрямів поліпшення процесу обслуговування платників податків.

Як повідомили у Головному управлінні ДПС у Миколаївській області станом на 01.06.2021 року питома вага декларацій та розрахунків, поданих платниками за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку, у загальній кількості поданої звітності складає в цілому 73,4 відсотка.

Нагадуємо, що подаючи звітність в електронному вигляді, можна уникнути черг, зекономити час та гроші, які витрачаються на доставляння звітності до податкових органів. До того ж, програмне забезпечення звітності автоматично виконує чимало спеціальних розрахунків та самостійно знаходить помилки. Сторінки електронної форми звітності повністю відповідають звітному документу на паперових носіях, а система електронних ключів робить електронну звітність захищеною від стороннього втручання.

Саме із впровадженням у життя системи електронного документообігу наша держава наближається до світових економічних стандартів, адже більшість розвинутих країн світу давно відмовилася від паперового документообігу і віддала перевагу електронним деклараціям.