Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Злагоджена взаємодія органів державної влади та територіальних громад забезпечує стабільний розвиток регіону

опубліковано 25 липня 2023 о 09:33

В рамках взаємодії органів державної влади з територіальними громадами Миколаївщини відбулася виїзна робоча нарада за участю народних депутатів України, керівництва Миколаївської обласної військової адміністрації, Миколаївської обласної ради, Баштанської районної військової адміністрації, Головного управління ДПС у Миколаївській області, Баштанської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області, Миколаївської дирекції акціонерного товариства «Укрпошта», військових міської та сільської адміністрацій, голів об’єднаних територіальних громад Баштанського району, депутатів Баштанської районної ради та територіальних громад.

Зустріч проходила у форматі панельних дискусій, під час яких обговорювалися питання наповнення державного та місцевих бюджетів, відновлення зруйнованої інфраструктури області, взаємодії держави і місцевих громад, а також проблеми району та шляхи їх вирішення. 

Завдяки децентралізації влади територіальні громади отримали значний фінансовий потенціал і більше можливостей для забезпечення свого розвитку та благополуччя населення. Насамперед, необхідним чинником фінансової спроможності об’єднаних територіальних громад є забезпечення стабільних надходжень податків, зборів та платежів до місцевих бюджетів. Саме тому важливу роль у наповненні бюджетів усіх рівнів відіграє злагоджена взаємодія податкової служби та громад області. Наразі така співпраця спрямована на покращення адміністрування місцевих податків і зборів та врегулювання проблемних питань платників податків, - зазначив в. о. начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Ігор Кузьмін.

Під час свого виступу очільник податкової служби області звернув увагу присутніх на основні аспекти Закону України від 11 квітня 2023 року № 3050-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно». Цей закон надав можливість органам місцевого самоврядування на територіях, які заміновані (можливо заміновані) та перебувають у консервації, надавати пільги суб’єктам господарської діяльності та громадянам зі сплати податків до місцевих бюджетів у 2023 році. Тому, розуміючи нагальні потреби та проблеми платників податків, необхідно забезпечити підтримку та допомогу бізнесу.