Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рівноправне партнерство держави та бізнесу: Податківці Миколаївщини відвідали одне з переробних підприємств області

опубліковано 04 жовтня 2023 о 13:50

За ініціативи представника Миколаївської обласної організації роботодавців «Промисловці та підприємці Миколаївщини», голови Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Миколаївській області Івана Сакаля, відбулася виїзна зустріч керівництва ДПС Миколаївщини з колективом найбільшого в Європі заводу з виробництва та переробки томатів, який належить до групи компаній Agrofusion. Підприємство активно розвивається та є прикладом успішної реалізації економічних та екологічних практик ведення бізнесу, відповідального та дбайливого ставлення до землі, відкритості в роботі з партнерами та державою.  

Під час російського вторгнення в Україну потужності заводу зазнали значних руйнацій. Проте вже у цьому році, завдяки зусиллям керівництва підприємства, завод поновив свою роботу, налагодив виробництво високоякісної конкурентоспроможної продукції, забезпечуючи робочими місцями жителів регіону.

У ході зустрічі податківці разом з фахівцями підприємства оглянули оновлені лінії виробництва та переробки сільськогосподарської продукції, сучасні очисні споруди заводу, продегустували запропоновану продукцію та висловили свої враження щодо її якості.

Іван Сакаль охарактеризував ситуацію щодо відновлення томатної галузі агропромислового комплексу Миколаївщини, озвучив проблеми та пошуки шляхів вдосконалення потужностей. «Впродовж років наш пріоритет залишається незмінним - високоякісна томатна паста. Ми зосереджені на постійному професійному вдосконаленні та відповідальному ставленні до природних ресурсів, працюємо прозоро, чесно та відкрито, сплачуючи податки до бюджету».

В. о. начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Роман Корнєв висловив своє бачення щодо принципів співпраці з бізнес - спільнотою регіону та безпосередньо з сільськогосподарськими підприємствами. Наголосив, що діяльність таких підприємств забезпечує суттєві надходження податків до бюджету та сприяє подальшому економічному розвитку Миколаївщини і України в цілому. Очільник податкової служби регіону зазначив, що ДПС продовжує плідно співпрацювати з бізнесом, надавати повний комплекс сервісних послуг, а також акцентував увагу на важливому для підприємців питанні - відшкодування ПДВ. Розповів про концепцію розвитку відомства, процес реформування служби та завдання, які стоять перед нею. Відмітив, що від активної діяльності представників бізнесу сьогодні залежить майбутнє держави.

Під час зустрічі також обговорено питання підтримки підприємців та роботодавців, сплати земельного податку та ПДФО, взаємодії ОТГ з суб’єктами господарювання у напрямку наповнення місцевих бюджетів та розвитку громад.