Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустрічі з підприємцями: Податківці Миколаївщини акцентують увагу на перевагах видачі фіскального чека

опубліковано 31 січня 2024 о 10:31

Податківці Миколаївської області продовжують роз’яснювальну роботу з підприємцями регіону щодо дотримання вимог використання реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також оформлення трудових відносин з найманими працівниками відповідно до норм чинного законодавства.

Чергові зустрічі проведено з представниками бізнесу, що здійснюють свою діяльність на території торгівельного центру «Дитячий світ» у м. Миколаєві.

Податківці вкотре нагадали, що з 01.10.2023 відновлено застосування штрафних санкцій за порушення Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» стосовно усіх суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Саме тому, у разі встановлення контролюючими органами факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватися фінансові санкції. 

Фахівці підрозділу контрольно-перевірочної роботи ГУ ДПС у Миколаївській області наголошують на обов’язку усіх суб’єктів господарювання дотримуватися вимог діючого законодавства, в тому числі щодо проведення розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг і праві споживача вимагати надання йому розрахункового документу встановленої форми та змісту, адже виданий фіскальний чек є запорукою не тільки надходжень до бюджету, але і гарантією захисту прав споживачів. За результатами проведеної роботи у цьому напрямку спостерігається збільшення кількості виданих фіскальних чеків підприємцями Миколаївщини, що сприяє зростанню надходжень до бюджетів усіх рівнів та фінансовій підтримці Збройних Сил України.

Шановні підприємці та покупці! Звертаємо увагу, що фіскальний чек – це гарантія сплати усіх податків з продажу товарів чи послуг, що у свою чергу надає можливість державі фінансувати усі важливі витрати, у тому числі зміцнювати обороноздатність країни.

Тож, дотримання законодавства у сфері розрахункових операцій усіма учасниками ринку гарантує, як рівні конкурентні умови та надходження до бюджету, так і захист прав споживачів тощо. 

Дякуємо кожному за активну громадянську позицію, прозоре ведення бізнесу, підтримку Збройних Сил України, що наближає нас до Перемоги!